Ingredienser
(för ganska många)
1
1/2 kg fläskkarré i bitar
2 1/2 dl mjölk
1/2 lök
1 apelsinskal
lagerblad
matfett att bryna i
salt
peppar
|
|
Carnitas
Här kommer en
mexikansk rätt som är både god och lättlagad. Fläskköttet,
som är både stekt och kokt, används som fyllning i tortillas
och ätes som tacos. I stället för fläskkarré
kan man t ex använda den utskurna kotlettraden. Eller varför
inte blandat, flera olika benfria styckningsdelar.
Och som variation
vid tillagningen kan man slå i en burk krossade tomater i stället
för mjölk.
Tillredning
- Bryn fläskköttet
i matfett tillsammans med löken till det är gyllenbrunt.
- Ta upp löken
och tillsätt i stället mjölk, lagerblad, apelsinskal,
salt och peppar. Reducera värmen och låt det hela koka sakta
tills det nästan börjar falla isär, cirka en och en halv
timme. Ta därefter upp fläskköttet och låt det
rinna av.
- Servera med varma
tortillas och guacamole
eller salsa mexicana.
|