KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för ganska många)

1 1/2 kg fläskkarré i bitar
2 1/2 dl mjölk
1/2 lök
1 apelsinskal
lagerblad
matfett att bryna i
salt
peppar

Carnitas

Här kommer en mexikansk rätt som är både god och lättlagad. Fläskköttet, som är både stekt och kokt, används som fyllning i tortillas och ätes som tacos. I stället för fläskkarré kan man t ex använda den utskurna kotlettraden. Eller varför inte blandat, flera olika benfria styckningsdelar.

Och som variation vid tillagningen kan man slå i en burk krossade tomater i stället för mjölk.

Tillredning

  1. Bryn fläskköttet i matfett tillsammans med löken till det är gyllenbrunt.
     
  2. Ta upp löken och tillsätt i stället mjölk, lagerblad, apelsinskal, salt och peppar. Reducera värmen och låt det hela koka sakta tills det nästan börjar falla isär, cirka en och en halv timme. Ta därefter upp fläskköttet och låt det rinna av.
     
  3. Servera med varma tortillas och guacamole eller salsa mexicana.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-30