Ingredienser
2
mogna avocado
6 tomater
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk färsk hackad koriander
chile serrano efter tycke och smak
salt
|
|
Guacamole
[1]
Recept från 'La cocina
mexicana'. Tillreds här på traditionellt sätt i en stenmortel kallad molcajete.
Tillredning
- Rosta chile och
tomater och skala dessa.
- Krossa chile och
vitlök med salt i molcajeten.
- När detta väl
är sönderdelat, tillsätt tomater och avocado och fortsätt att finfördela
till önskad konsistens.
- Dekorera guacamolen
med lökringar ovanpå, samt den hackade koriandern. Servera genast.
|
Ingredienser
2
mogna avocado
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk färsk hackad koriander
färsk eller konserverad chile (jalapeño, serrano, habanero e dyl)
till angenäm styrka och smak
eventuellt 1 lime
salt
|
|
Guacamole
[2]
Här en anpassad variant
som är mycket lätt att göra.
Tillredning
- Slå upp de krossade
tomaterna i en sil så att överflödig vätska rinner av.
- Hacka chilen fint.
Om man använder färsk chile bör den först skalas och kärnas ur.
- Hacka lök, koriander
och avocado och lägg i en skål. Pressa i vitlöken. Tillsätt tomater
och chile. Pressa eventuellt ned saften från en lime, och smaka av med
salt. Blanda väl.
- Lägg upp i en
serveringsskål och lägg i den ena avocadokärnan. Denna, samt limesaften
om den används, förhindrar att avocadon missfärgas.
|