KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser

2 tomater
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
chile serrano efter eget önskemål om styrka och smak
salt

 

Salsa mexicana [1]

Recept från 'La cocina mexicana'. Tillreds här på traditionellt sätt i en stenmortel kallad molcajete.

Tillredning

  1. Rosta tomaterna och chilen och skala dom.
     
  2. Lägg chile, vitlök och tomater i molcajeten och finfördela alltihop.
     
  3. Sätt till salt och finhackad lök och blanda.

 

Ingredienser

2 burkar krossade tomater
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
färsk eller konserverad chile (jalapeño, serrano, habanero e dyl.)
2 msk färsk koriander
salt

 

Salsa mexicana [2]

Här en försvenskad variant som är mycket lätt att göra.

Tillredning

  1. Slå upp de krossade tomaterna i en sil så att överflödig vätska rinner av.
     
  2. Hacka chilen fint. Om man använder färsk chile bör den först skalas och kärnas ur.
     
  3. Hacka lök och koriander och lägg i en skål. Blanda ner de avrunna tomaterna och chilen. Pressa i vitlöken och smaka av med salt.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-05