Ingredienser
2
tomater
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
chile serrano efter eget önskemål om styrka och smak
salt
|
|
Salsa
mexicana [1]
Recept från 'La cocina
mexicana'. Tillreds här på traditionellt sätt i en stenmortel kallad molcajete.
Tillredning
- Rosta tomaterna
och chilen och skala dom.
- Lägg chile, vitlök
och tomater i molcajeten och finfördela alltihop.
- Sätt till salt
och finhackad lök och blanda.
|
Ingredienser
2
burkar krossade tomater
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
färsk eller konserverad chile (jalapeño, serrano, habanero e dyl.)
2 msk färsk koriander
salt
|
|
Salsa
mexicana [2]
Här en försvenskad
variant som är mycket lätt att göra.
Tillredning
- Slå upp de krossade
tomaterna i en sil så att överflödig vätska rinner av.
- Hacka chilen fint.
Om man använder färsk chile bör den först skalas och kärnas ur.
- Hacka lök och
koriander och lägg i en skål. Blanda ner de avrunna tomaterna och chilen.
Pressa i vitlöken och smaka av med salt.
|