Ingredienser
(för 1)
2
ägg
2 tortillas
1 tomat
1 bit gul lök
1 vitlöksklyfta
chile serrano eller jalapeño efter smak
matolja för stekning
salt
peppar
Till
serveringen
frijoles refritos
tortillachips
|
|
Huevos
rancheros (Mexikanska lantägg)
En typisk mexikansk
frukosträtt av det rejälare slaget.
Tillredning
- Skala tomat och
chile, och finfördela i en matberedare tillsammans med lök
och vitlök. Tillsätt salt och peppar. Häll över
i en panna och stek tills det tjocknar något.
- Doppa tortillan
i het olja och sedan såsen beredd enligt ovan.
- Stek äggen
sakta i olja, försiktigt så att inte gulorna går sönder.
Ös med en sked den heta oljan på ovansidan av äggen
så att vitan stelnar.
- Lägg upp
allting på en tallrik. Underst två st tortillas, och ovanpå
de två äggen. Slå över resten av såsen.
Servera gärna tillsammans med frijoles
refritos, garnerade med några tortillachips för en riktigt
stadig frukost.
|