Ingredienser
(för 6)
300
g ost
150 g chorizo, finfördelad
|
|
Chorizo
med ost
Ett vanligt tilltugg
i Mexiko, framförallt i delstaten Jalisco. Utmärkt som snack
till en cocktail Margarita.
Välj en ostsort
som smälter bra. I original skall det vara av typen Manchego,
men ta nåt som finns i svenska ostdiskar. Korven chorizo är
ganska kryddstark och ger den här rätten det rätta stinget,
som sedan kan bättras på ytterligare genom t ex salsa
ranchera. Serveras direkt efter tillagningen i sin eldfasta form.
Som tillbehör passar mjuka tortillas av vete, som numera kan köpas
i stort sett överallt, eller alternativt tortillas
av majs.
Tillredning
- Riv osten grovt
och lägg den i en liten eldfast form. Strö över den finfördelade
chorizon.
- Ställ formen
i ugnen med övervärme eller grillelement på. När
osten smält och chorizon blivit brynt är det färdigt.
- Servera genast
tillsammans med tortillas och salsa ranchera.
|