KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 6)

300 g ost
150 g chorizo, finfördelad

 

Chorizo med ost

Ett vanligt tilltugg i Mexiko, framförallt i delstaten Jalisco. Utmärkt som snack till en cocktail Margarita.

Välj en ostsort som smälter bra. I original skall det vara av typen Manchego, men ta nåt som finns i svenska ostdiskar. Korven chorizo är ganska kryddstark och ger den här rätten det rätta stinget, som sedan kan bättras på ytterligare genom t ex salsa ranchera. Serveras direkt efter tillagningen i sin eldfasta form. Som tillbehör passar mjuka tortillas av vete, som numera kan köpas i stort sett överallt, eller alternativt tortillas av majs.

Tillredning

  1. Riv osten grovt och lägg den i en liten eldfast form. Strö över den finfördelade chorizon.
     
  2. Ställ formen i ugnen med övervärme eller grillelement på. När osten smält och chorizon blivit brynt är det färdigt.
     
  3. Servera genast tillsammans med tortillas och salsa ranchera.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-02-06