Ingredienser
(för 4)
ca
500g strutsfilé
salt
svart- eller vitpeppar
1 pkt bacon, ca 150g
1-2 msk margarin eller smör
Fetaostsmör:
75 g (5 msk) mjukt smör
75 g fetaost
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad persilja
|
|
Strutstournedos
med fetasmör
Ett annorlunda och
spännande recept som är ett bidrag från en av kokbokens
läsare (tack Kjell). Låt er inte vilseledas av själva
namnet på rätten, som väl närmast får en att
tänka på Effies kokbok. Detta är i själva verket
en anrättning som utan tvekan kan mäta sig med, och till och
med överträffa en äkta tournedos.
Tillredning
- Blanda alla ingredienser
till fetaostsmöret i mixer, matberedare eller för hand. Ställ
svalt.
- Skär strutsfilén
i ca 3 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Linda en baconskiva runt
varje, fäst med en tandpetare. Stek köttskivorna 2-3 min på
varje sida. Köttet skall vara svagt rosa, ej blodigt, ej helt genomstekt.
- Lägg en klick
fetaostsmör på varje tournedos och servera köttet med
ostgratinerade tomathalvor, svarta oliver och stekt potatis. Som extra
tillbehör till detta passar även en argentinsk chimichurri
om man så önskar.
|