KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

ca 500g strutsfilé
salt
svart- eller vitpeppar
1 pkt bacon, ca 150g
1-2 msk margarin eller smör

Fetaostsmör:
75 g (5 msk) mjukt smör
75 g fetaost
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad persilja

 

Strutstournedos med fetasmör

Ett annorlunda och spännande recept som är ett bidrag från en av kokbokens läsare (tack Kjell). Låt er inte vilseledas av själva namnet på rätten, som väl närmast får en att tänka på Effies kokbok. Detta är i själva verket en anrättning som utan tvekan kan mäta sig med, och till och med överträffa en äkta tournedos.

Tillredning

  1. Blanda alla ingredienser till fetaostsmöret i mixer, matberedare eller för hand. Ställ svalt.
     
  2. Skär strutsfilén i ca 3 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Linda en baconskiva runt varje, fäst med en tandpetare. Stek köttskivorna 2-3 min på varje sida. Köttet skall vara svagt rosa, ej blodigt, ej helt genomstekt.
     
  3. Lägg en klick fetaostsmör på varje tournedos och servera köttet med ostgratinerade tomathalvor, svarta oliver och stekt potatis. Som extra tillbehör till detta passar även en argentinsk chimichurri om man så önskar.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-05-05