KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 8)

1 kg finmalen oxfärs
2 ägg
6 msk rödvin
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
några persiljekvistar
ett par skivor färskt franskbröd
3 hela hårdkokta ägg
gröna oliver med sardellfyllning
salt
peppar
timjan

 

American meatloaf

Amerikansk köttfärslimpa är en enkel rätt för många hungriga. Receptet hämtat ur Varje dag en fest.

Tillredning

  1. Kör 2 ägg med 6 msk rödvin, en halv gul lök, en vitlöksklyfta, några persiljekvistar och ett par skivor färskt franskbröd i en mixer tills allt är finfördelat.
     
  2. Rör samman blandningen med 1 kg finmalen oxfärs och krydda med salt, peppar och timjan.
     
  3. Lägg hälften av färsen på ett eldfast fat, och lägg tre hela hårdkokta ägg i rad på färsen och omge dem med gröna oliver med sardeller i. Lägg andra halvan av färsen ovanpå och forma det hela till en avlång limpa. Stek i ugn i 175 °C, uppåt en timme.
     
  4. Servera med klyftpotatis, haricots verts och chilisås.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-02-07