Ingredienser
(för 8)
1
kg finmalen oxfärs
2 ägg
6 msk rödvin
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
några persiljekvistar
ett par skivor färskt franskbröd
3 hela hårdkokta ägg
gröna oliver med sardellfyllning
salt
peppar
timjan
|
|
American
meatloaf
Amerikansk köttfärslimpa
är en enkel rätt för många hungriga. Receptet hämtat
ur Varje dag en fest.
Tillredning
- Kör 2 ägg
med 6 msk rödvin, en halv gul lök, en vitlöksklyfta,
några persiljekvistar och ett par skivor färskt franskbröd
i en mixer tills allt är finfördelat.
- Rör samman
blandningen med 1 kg finmalen oxfärs och krydda med salt, peppar
och timjan.
- Lägg hälften
av färsen på ett eldfast fat, och lägg tre hela hårdkokta
ägg i rad på färsen och omge dem med gröna oliver
med sardeller i. Lägg andra halvan av färsen ovanpå
och forma det hela till en avlång limpa. Stek i ugn i 175 °C,
uppåt en timme.
- Servera med klyftpotatis,
haricots verts och chilisås.
|