Ingredienser
Till
såsen:
3 tomater
3 vitlöksklyftor (små)
1 lök, hackad
3 - 4 chile (jalapeño eller serrano)
matolja
salt
Till
fyllning:
tortillas (3 per person)
rensat kokt eller grillat kycklingkött
Till garnering:
riven ost
strimlad lök
ev. gräddfil eller crème fraiche
|
|
Enchiladas
de pollo
Receptet är ursprungligen
nedtecknat av Siv i Mexiko på 1970-talet, under noggrant överinseende
av Teresa och Elpidia.
Tillredning
- Skala tomaterna
och chilen. Mal sedan ner tomater, vitlök, lök och chile i en matberedare.
Smaka av med salt.
- Värm matolja i
en panna. Tillsätt såsen och låt den bli varm. Doppa varje tortilla
i såsen och fyll sedan dessa med kycklingkött och lite av såsen. Rulla
sedan ihop dessa tortillas och lägg dem i en ugnsfast form.
- Slå en del av
den sås som är kvar över alltihop. Strö på riven ost och finstrimlad
lök. Toppa eventuellt med gräddfil eller crème fraiche.
- Värm i ugn i 175
°C under 15 - 20 minuter. Passa så att tortillan inte blir torr eller
hård.
|