KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser

Till såsen:
3 tomater
3 vitlöksklyftor (små)
1 lök, hackad
3 - 4 chile (jalapeño eller serrano)
matolja
salt

Till fyllning:
tortillas (3 per person)
rensat kokt eller grillat kycklingkött

Till garnering:
riven ost
strimlad lök
ev. gräddfil eller crème fraiche

 

Enchiladas de pollo

Receptet är ursprungligen nedtecknat av Siv i Mexiko på 1970-talet, under noggrant överinseende av Teresa och Elpidia.

Tillredning

  1. Skala tomaterna och chilen. Mal sedan ner tomater, vitlök, lök och chile i en matberedare. Smaka av med salt.
     
  2. Värm matolja i en panna. Tillsätt såsen och låt den bli varm. Doppa varje tortilla i såsen och fyll sedan dessa med kycklingkött och lite av såsen. Rulla sedan ihop dessa tortillas och lägg dem i en ugnsfast form.
     
  3. Slå en del av den sås som är kvar över alltihop. Strö på riven ost och finstrimlad lök. Toppa eventuellt med gräddfil eller crème fraiche.
     
  4. Värm i ugn i 175 °C under 15 - 20 minuter. Passa så att tortillan inte blir torr eller hård.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-09