![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Camarão à Grega (Friterade räkor med ost på ett spett)En klassisk brasiliansk rätt som många anser härstamma från Santos i delstaten São Paulo. Vissa hävdar tom att den ursprungligen kommer från Binder's Bar som låg i São Vicente vilken är Santos närmaste grannstad, och där skapades av ägaren själv herr Binder nån gång på 50-talet. Rättens namn var från början camarão empanado com arroz à grega, dvs panerade räkor med grekiskt ris. Men allt eftersom rätten blev mer och mer populär, och spreds i hela regionen, så förändrades även namnet till camarão à grega dvs grekiska räkor. Så det enda grekiska med dessa räkor är alltså riset som alltid serveras till - Arroz à Grega. Den mozarellaost som lämpar sig bäst i detta recept är den lite fastare typen, alltså inte den alldeles färska som ligger i vatten i en burk eller påse. Den fasta sorten tål värmen bättre under friteringen och smälter inte lika fort. Tillredning
Servera med Arroz à Grega.
|
|
|
[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar] | |
Sidan uppdaterad 2003-02-16 |