Ingredienser
(för 4)
3/4
dl långkornigt ris
2 msk margarin
2 tsk curry
1 gul lök
1 äpple
1 morot
1 palsternacka
1/2 dl tärnad rotselleri
1 burk krossade tomater
1 1/4 liter buljong
1/2-1 tsk salt
Tillbehör:
1/2 dl kokosflingor
1 dl russin
|
|
Mulligatawnysoppa
En soppa som inte
är så konstig som det låter. Det är helt enkelt en grönsakssoppa med ris
i, smaksatt med curry. Billig, lättlagad och jättegod. Vill du ha kött
i blanda då gärna ner köttrester eller rester av kokt eller grillad kyckling.
Denna soppa är för övrigt den inledande rätt som 'betjänten' serverar
'grevinnan' varje nyårsafton i TV.
Receptet är från
Allt om Mat nr 2 1977.
Tillredning
- Fräs riset i margarin
tillsammans med curry några minuter.
- Skala lök, äpple,
morot, palsternacka och selleri. Skär allt i tärningar och blanda ner
i grytan.
- Häll på tomater
och buljong, smaka av med salt. Låt alltsammans koka 15 - 20 minuter.
- Lägg liter russin
i varje tallrik. Häll på soppan och strö till sist över kokosflingor.
|