Ingredienser
(för 4)
3
avocados
1/2 citron, saften av
3 1/2 dl kall hönsbuljong
1 1/2+1/2 dl vispgrädde
2 msk konjak eller vit rom
2 krm curry
ev. salt
1 krm peppar
|
|
Kall
avocadosoppa
Som inledning till
en lite finare middag är det både gott och vackert att bjuda på den här
kalla soppan.
Ur allt om Mat nr
4 1985.
Tillredning
- Klyv avocadon,
kärna ur och droppa citronsaft över en halva så den inte mörknar.
- Gröp ur resten
av halvorna och lägg i mixer eller food processor tillsammans med övriga
ingredienser, med undantag för salt och den halva decilitern vispgrädde.
Kör soppan tills den blir slät. Smaka av, ställ kallt.
- Lättvispa 1/2
dl grädde. Dra skalet av den sparade avocadohalvan och skär den i skivor.
Häll upp soppan i djupa tallrikar eller soppskålar. Lägg på gräddklick
och några avocadoskivor. Servera.
|