KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

3 avocados
1/2 citron, saften av
3 1/2 dl kall hönsbuljong
1 1/2+1/2 dl vispgrädde
2 msk konjak eller vit rom
2 krm curry
ev. salt
1 krm peppar

 

Kall avocadosoppa

Som inledning till en lite finare middag är det både gott och vackert att bjuda på den här kalla soppan.

Ur allt om Mat nr 4 1985.

Tillredning

  1. Klyv avocadon, kärna ur och droppa citronsaft över en halva så den inte mörknar.
     
  2. Gröp ur resten av halvorna och lägg i mixer eller food processor tillsammans med övriga ingredienser, med undantag för salt och den halva decilitern vispgrädde. Kör soppan tills den blir slät. Smaka av, ställ kallt.
     
  3. Lättvispa 1/2 dl grädde. Dra skalet av den sparade avocadohalvan och skär den i skivor. Häll upp soppan i djupa tallrikar eller soppskålar. Lägg på gräddklick och några avocadoskivor. Servera.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-04