KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser

några få, mycket finhackade chile habanero
1/2 fint hackad rödlök
2 dl pressad apelsinjuice, gärna ganska sur
salt efter smak

 

Salsa de chile habanero

Chile habanero är en av de starkaste chilesorterna i det mexikanska köket. Om man vill ha såsen något mindre stark, bör man ta ur kärnor och kärnhus ur chilen.

När man hackat chile habanero bör man tvätta händerna mycket noga efteråt. Och absolut inte gnugga sig i ögonen. Eller använd plasthanskar för säkerhets skull.

Tillredning

  1. Blanda alla ingredienserna i en skål och låt det dra några timmar.

[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-02-07