Ingredienser
Originalversion:
9 dl skurna rabarber i 1-cm-bitar (ca 400 g)
6 dl socker
3 dl hackad lök
1/2 tsk vitpeppar
1/2 tsk kryddpeppar
1 tsk kanel
1 msk ättiksprit
5 msk vatten
Sivs
variant:
2 l rabarber
4 dl socker
3 stora lökar
2 msk ättiksprit
3 tsk kanel
3 tsk ingefära
3 tsk peppar eller kryddnejlikor
1 paprika
Ännu
en variant från Allt om Mat nr 9 1984:
1 kg rabarber utan blast
6 dl socker (500g)
1 dl vatten
2 msk cidervinäger eller vinättika
2 dl finhackad gul lök
2 dl russin
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1/2 tsk malen kryddpeppar
|
|
Rabarberchutney
Denna chutney är
mycket lättlagad. Den passar lika bra till stekt och grillat kött, som
till skorpor eller rostat bröd.
Receptet är från
Allt om Mat nr 8 1980, och modifierat av Siv.
Tillredning
- Häll alla ingredienserna
i en kastrull och låt koka ca 45-60 minuter.
- Låt svalna och
häll över chutneyn på väl rengjorda glasburkar. Förvara svalt.
|