KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser

Originalversion:
9 dl skurna rabarber i 1-cm-bitar (ca 400 g)
6 dl socker
3 dl hackad lök
1/2 tsk vitpeppar
1/2 tsk kryddpeppar
1 tsk kanel
1 msk ättiksprit
5 msk vatten

Sivs variant:
2 l rabarber
4 dl socker
3 stora lökar
2 msk ättiksprit
3 tsk kanel
3 tsk ingefära
3 tsk peppar eller kryddnejlikor
1 paprika

Ännu en variant från Allt om Mat nr 9 1984:
1 kg rabarber utan blast
6 dl socker (500g)
1 dl vatten
2 msk cidervinäger eller vinättika
2 dl finhackad gul lök
2 dl russin
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1/2 tsk malen kryddpeppar

 

Rabarberchutney

Denna chutney är mycket lättlagad. Den passar lika bra till stekt och grillat kött, som till skorpor eller rostat bröd.

Receptet är från Allt om Mat nr 8 1980, och modifierat av Siv.

Tillredning

  1. Häll alla ingredienserna i en kastrull och låt koka ca 45-60 minuter.
     
  2. Låt svalna och häll över chutneyn på väl rengjorda glasburkar. Förvara svalt.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-05