KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser

4 st nopales (kaktusblad)
8 st tomatillos (gröna tomater)
1 st lök 2 - 3 st chile (jalapeños eller serranos)
matolja
salt

 

Salsa de nopalitos

För den som inte vet det, så är nopal en kaktus med stora platta blad. Kallas fikonkaktus på svenska på grund av dess frukter, som även de är ätliga.

Receptet är ursprungligen nedtecknat av Siv i Mexiko på 1970-talet, under noggrant överinseende av Teresa och Elpidia.

Tillredning

  1. Skär kaktusbladen i tärningar. Lägg dem i en kastrull med vatten tillsammans med lök och skal av gröna tomater. Salta och låt koka ca 30 minuter.
     
  2. Skala de gröna tomaterna och chilen. Lägg sedan dessa i en kastrull med vatten och salt och låt koka i ca 15 - 20 minuter.
     
  3. Häll matolja i en kastrull och lägg i de kokta kaktusbladen. Fräs dem under 3 minuter.
     
  4. Mal under tiden tomater och chile i en matberedare och häll detta över kaktusbladen. Låt såsen koka färdigt i ca 10 - 15 minuter.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-05