KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

2 stora eller 4 små purjolökar
2 paket bacon
1 smord ugnsform

 

Purjolader

Detta recept är ett inskickat bidrag från en av kokbokens läsare.

Tillredning

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
     
  2. Skölj purjolöken och dela den på längden om den är stor. Skär i ca 3 cm långa bitar.
     
  3. Dela baconpaketen på hälften.
     
  4. Linda varje halva bacon runt en bit purjolök.
     
  5. In i ugnen 35-40 minuter.

Vill man lyxa till det kan man ta grädde också, men det är inte alls nödvändigt för det blir rätt mycket sky i ugnsfatet. Servera med ris eller potatis.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 2003-02-16