Ingredienser
(för 10-12)
2
medelstora gurkor
3 msk ättiksprit
2 msk socker
2 tsk salt
1 kryddmått peppar
1 knippe persilja
|
|
Gammaldags
gurksallad
Gurksallad på
gammaldags vis, Passar till den ugnsbakade laxen eller till den traditionella
söndags-kalvsteken med gräddsås.
Tillredning
- Skala och skiva
gurkan tunt. Använd med fördel osthyvel. Lägg gurkan
i en skål och strö över 2 tsk salt och blanda om väl.
Lägg på en tallrik som tyngd och låt gurkan stå
en timme eller så.
- Blanda ättika
och socker med 1/2 dl vatten. Hacka persiljan.
- Lägg gurkan
i ett durkslag. Spara spadet som rinner av den. Blanda det med ättiksblandningen
lite i taget tills du får lagom styrka på spadet. Peppra.
- Blanda spad och
persilja med gurkan och låt stå en eller annan timme innan
det är dags att servera.
|