KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 10-12)

2 medelstora gurkor
3 msk ättiksprit
2 msk socker
2 tsk salt
1 kryddmått peppar
1 knippe persilja

 

Gammaldags gurksallad

Gurksallad på gammaldags vis, Passar till den ugnsbakade laxen eller till den traditionella söndags-kalvsteken med gräddsås.

Tillredning

  1. Skala och skiva gurkan tunt. Använd med fördel osthyvel. Lägg gurkan i en skål och strö över 2 tsk salt och blanda om väl. Lägg på en tallrik som tyngd och låt gurkan stå en timme eller så.
     
  2. Blanda ättika och socker med 1/2 dl vatten. Hacka persiljan.
     
  3. Lägg gurkan i ett durkslag. Spara spadet som rinner av den. Blanda det med ättiksblandningen lite i taget tills du får lagom styrka på spadet. Peppra.
     
  4. Blanda spad och persilja med gurkan och låt stå en eller annan timme innan det är dags att servera.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 2000-06-14