Ingredienser
1
1/2 liter grovt riven eller fint strimlad vitkål
Till
salladssåsen:
1/2
tsk salt
2 tsk icke söt senap
2 tsk socker
doft av kajennpeppar
2 msk vetemjöl
1 äggula
2 msk margarin
2 dl mjölk
2 msk vinäger
|
|
Cole
slaw [1]
Receptet är från
Allt om Mat nr 7 1979.
Tillredning
- Svep in den strimlade
vitkålen i en fuktig handduk och lägg i kylskåpet ca en timme för att
bli spröd och fin.
- Blanda alla ingredienser
till såsen i en kastrull. Rör ihop alltsammans i kastrullen och sjud
såsen försiktigt, så att den inte tjocknar. Den får inte koka eftersom
det finns äggula med. Låt såsen kallna.
- Blanda sedan kål
och sås och häll upp i en salladsskål.
|
Ingredienser
1
1/2 l finstrimlad eller riven vitkål
1 blekselleristjälk
1 äpple
1 msk vinäger
1 tsk osötad senap
3/4 dl majonäs
2 dl kaffegrädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
1 knippa rädisor
1 knippa persilja
|
|
Cole
slaw [2]
Receptet är från
Allt om Mat 1983.
Tillredning
- Som ovan.
- Då salladen skall
ätas skär man sellerin rakt av i tunna skivor och grovriver eller tärnar
ett urkärnat äpple.
- Såsen rörs ihop
av vinäger, senap, majonäs, grädde och kryddor, och alltihopa blandas
väl.
|
Ingredienser
(för 10-12)
Basrecept:
15 dl finstrimlad vitkål
1 dl majonnäs
1 1/2 msk socker
1/2 tsk salt
1 dl gräddfil
Att
lägga i:
2 finstrimlade morötter
1 dl russin
2 rivna äpplen
2 dl pecannötter eller valnötter, ca 80 g
|
|
Cole
slaw [3]
Receptet är från
Allt om Mat nr 7 1991.
Tillredning
- Blanda samman
ingredienserna till basreceptet. Rör därefter ned resten av ingredienserna.
Låt stå kallt någon timme före serveringen.
|