KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser

1 1/2 liter grovt riven eller fint strimlad vitkål

Till salladssåsen:
1/2 tsk salt
2 tsk icke söt senap
2 tsk socker
doft av kajennpeppar
2 msk vetemjöl
1 äggula
2 msk margarin
2 dl mjölk
2 msk vinäger

 

Cole slaw [1]

Receptet är från Allt om Mat nr 7 1979.

Tillredning

  1. Svep in den strimlade vitkålen i en fuktig handduk och lägg i kylskåpet ca en timme för att bli spröd och fin.
     
  2. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Rör ihop alltsammans i kastrullen och sjud såsen försiktigt, så att den inte tjocknar. Den får inte koka eftersom det finns äggula med. Låt såsen kallna.
     
  3. Blanda sedan kål och sås och häll upp i en salladsskål.

 

Ingredienser

1 1/2 l finstrimlad eller riven vitkål
1 blekselleristjälk
1 äpple
1 msk vinäger
1 tsk osötad senap
3/4 dl majonäs
2 dl kaffegrädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Garnering:
1 knippa rädisor
1 knippa persilja

 

Cole slaw [2]

Receptet är från Allt om Mat 1983.

Tillredning

  1. Som ovan.
     
  2. Då salladen skall ätas skär man sellerin rakt av i tunna skivor och grovriver eller tärnar ett urkärnat äpple.
     
  3. Såsen rörs ihop av vinäger, senap, majonäs, grädde och kryddor, och alltihopa blandas väl.

 

Ingredienser
(för 10-12)

Basrecept:
15 dl finstrimlad vitkål
1 dl majonnäs
1 1/2 msk socker
1/2 tsk salt
1 dl gräddfil

Att lägga i:
2 finstrimlade morötter
1 dl russin
2 rivna äpplen
2 dl pecannötter eller valnötter, ca 80 g

 

Cole slaw [3]

Receptet är från Allt om Mat nr 7 1991.

Tillredning

  1. Blanda samman ingredienserna till basreceptet. Rör därefter ned resten av ingredienserna. Låt stå kallt någon timme före serveringen.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-03