Ingredienser
(för 4)
Köttet
av 3/4 kyckling
200 g kokt eller rökt skinka
200 g grevéost eller liknande
2 hårdkokta ägg
2 bifftomater eller 4 vanliga
2 stjälkar blekselleri ur ett stånd
1 litet huvud isbergssallad (strimlad)
Tillbehör:
Grovt bröd och smör, 3 salladssåser
Rhode
Island:
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl chilisås
1 dl majonäs
1/2 msk riven pepparrot
Blue
cheese:
1 1/2 dl gräddfil
50 g Danablue-ost
French
dressing:
1 msk rödvinsvinäger
3 msk olja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 krm paprikapulver
|
|
Chef's
sallad
Över hela USA-kontinenten
serveras denna sallad. Ibland gjord på kyckling som här, ibland gjord
på kalkon. Överallt tre salladssåser att välja på : Rhode Island, blue
cheese och french dressing.
Receptet är från
Allt om Mat nr 9 1981.
Fast Allt om
Mat har nog ett litet fel här. Rhode Island-sås är en
svensk innovation. Skall nog därför snarare vara Thousand Island-sås.
Tillredning
- Dela kycklingköttet
i bitar om det inte redan är gjort.
- Skär skinka och
ost i strimlor. Ägg och tomater i klyftor, selleri rakt av i små bitar
och isbergssallad lite grovt.
- Bottna portionsskålarna
eller en stor salladsskål med isbergssalladen. Varva kyckling, skinka
och ost.
- Garnera med ägg-
och tomatklyftor plus blekselleri.
- Rhode
Island: Ingredienserna blandas och får stå och "dra" i kyl
i ca 1 timme.
- Blue cheese:
Mosa rumsvarm grönmögelost med lite av gräddfilen, innan resten av filen
blandas i. Låt även den här såsen vila i kyl någon timme.
|