KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 8)

1 dl Italiensk salladsdressing
7 st medelstora potatisar kokta i skalet, skalade och skurna
1,75 dl skivad blekselleri (kan ev ersättas med paprika)
1 dl salladslök eller purjolök och gräslök
4 st hårdkokta ägg
2,5 dl majonäs
1,25 dl gräddfil
1,5 tsk pepparrot och senap, 1/2 del pepparrot och 1 del senap
sellerifrö
salt

 

Potatissallad (Sour-Cream Potato Salad)

Här kommer ett recept inskickat av en av kokbokens läsare med följande beskrivning:

Potatissallad är ju något som man gärna äter en varm sommarkväll när man har grillat sin köttbit i eller utan glada vänners sällskap. Här kommer ett recept på en dylik som kommer från USA och är suverän och maffig. Den kräver litet mera arbete än om man gör potatissallad på standardsätt, men den är mödan värd. Den är prövad på många vänner och receptet har jag fått vidarebefordra till många. Egentligen är alla måttangivelser bara riktvärden och kan givetvis varieras efter tycke och smak. Jag brukar t.ex. ta omvända proportioner mellan majonäs och gräddfil.

Receptet ursprungligen från Better Homes and Gardens kokbok.

Tillredning

  1. Häll italiensk salladsdressing över den ännu varma potatisen så att den kan suga åt sig smaken ordentligt och låt det svalna i minst 2 timmar (kan gott stå i kyl över natt).
     
  2. Blanda i bleksellerin och löken samt de hackade äggvitorna. Mosa äggulorna och blanda med majonäs, gräddfil, senap och pepparrot. Blanda in i salladen. Smaksätt med salt och sellerifrö till angenäm styrka och smak.
     
  3. Kyl i 2 timmar, samtidigt som smakerna myser ihop sig, och servera.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 2000-06-14