KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

300 g spaghetti
2 klyftor vitlök
1 liten röd pepparfrukt, ca 5 g
1 1/2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater à 400 g
4-5 sardellfiléer
100 g kärnfria svarta oliver
2-3 msk kapris
1/2 dl finhackad persilja

Tillbehör:
isbergssallad

 

Spaghetti alla Puttanesca

En italiensk klassiker som är jättebra att ta till när orken att handla och laga mat är minimal. Rätten lagas av ingredienser som finns på burk, ingredienser som därför kan finnas hemma utifallatt.

Receptet är från Allt om Mat nr 4 1994.

Tillredning

  1. Koka spaghettin och gör under tiden såsen.
     
  2. Skala vitlöken och finhacka den och pepparfrukten. Hetta upp olja i en stekpanna och stek vitlök och pepparfrukt ca 3 min.
     
  3. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Finhacka sardellfiléerna och rör ner dem. Låt såsen koka ca 10 min. Skär oliverna i halvor. Rör ner dem och kapris när såsen kokat färdigt. Blanda kokt, avrunnen spaghetti med såsen. Servera i en stor skål. Strö över persilja.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-06