Ingredienser
(för 4)
300
g spaghetti
2 klyftor vitlök
1 liten röd pepparfrukt, ca 5 g
1 1/2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater à 400 g
4-5 sardellfiléer
100 g kärnfria svarta oliver
2-3
msk kapris
1/2 dl finhackad persilja
Tillbehör:
isbergssallad
|
|
Spaghetti
alla Puttanesca
En italiensk klassiker
som är jättebra att ta till när orken att handla och laga mat är minimal.
Rätten lagas av ingredienser som finns på burk, ingredienser som därför
kan finnas hemma utifallatt.
Receptet är från
Allt om Mat nr 4 1994.
Tillredning
- Koka spaghettin
och gör under tiden såsen.
- Skala vitlöken
och finhacka den och pepparfrukten. Hetta upp olja i en stekpanna och
stek vitlök och pepparfrukt ca 3 min.
- Tillsätt tomatpuré
och krossade tomater. Finhacka sardellfiléerna och rör ner dem. Låt
såsen koka ca 10 min. Skär oliverna i halvor. Rör ner dem och kapris
när såsen kokat färdigt. Blanda kokt, avrunnen spaghetti med såsen.
Servera i en stor skål. Strö över persilja.
|