KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

300 g vetemjöl, 5 dl
3 ägg
1 msk olivolja
några droppar vatten

 

Hemgjord pasta

Varje italiensk matlagare har sitt eget recept på pasta. I södra Italien där man har ett extra "starkt" proteinrikt vete använder man inte ägg i degen, det har man däremot i landets norra delar. Här ett recept som fungerar med svenskt mjöl.

Receptet är från Allt om Mat nr 9 1992.

Tillredning

  1. Kör samtliga ingredienser småsmuligt i matberedare. Ta upp och knåda ihop till en mjuk, elastisk deg.
     
  2. Lägg pastadegen i plastfolie om den inte ska bakas ut direkt.
     
  3. Kavla eller mangla ut mycket tunt, mjöla, rulla och skär till bandspaghetti. Koka i riklig mängd saltat vatten.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-06