Ingredienser
(för 4)
3
dl vetemjöl
1 st helt ägg
1 st äggvita
1 msk matolja (majs- eller olivolja)
1 tsk salt
ev lite vatten
Till
kokning:
6-8
l vatten
1 msk salt
|
|
Nudlar
Godaste nudlarna
gör du själv av ingredienser som alltid finns hemma. Servera dem med köttfärssås
eller tomatsås.
Receptet är från
Allt om Mat nr 7 1977.
Tillredning
- Häll mjölet i
en skål. Gör en fördjupning i det och tillsätt ägg + vita, olja och
salt. Blanda väl till en deg.
- Arbeta degen tills
den är jämn och elastisk. Tillsätt mjöl eller vatten, vilket som behövs.
- Dela degen i två
delar och kavla ut varje del papperstunt. Strö på lite mjöl och låt
vila i 10 minuter.
- Rulla ihop degen
till en rulle och skär med en vass kniv ca 5 mm breda band. Rulla upp
banden och låt dem torka ytterligare en stund.
- Koka upp vatten
och salt. Lägg i nudlarna och låt dem koka under omrörning de första
minuterna så de inte klistrar ihop. Låt koka ca 7 minuter. Häll av vattnet.
|