KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

3 dl vetemjöl
1 st helt ägg
1 st äggvita
1 msk matolja (majs- eller olivolja)
1 tsk salt
ev lite vatten

Till kokning:
6-8 l vatten
1 msk salt

 

Nudlar

Godaste nudlarna gör du själv av ingredienser som alltid finns hemma. Servera dem med köttfärssås eller tomatsås.

Receptet är från Allt om Mat nr 7 1977.

Tillredning

  1. Häll mjölet i en skål. Gör en fördjupning i det och tillsätt ägg + vita, olja och salt. Blanda väl till en deg.
     
  2. Arbeta degen tills den är jämn och elastisk. Tillsätt mjöl eller vatten, vilket som behövs.
     
  3. Dela degen i två delar och kavla ut varje del papperstunt. Strö på lite mjöl och låt vila i 10 minuter.
     
  4. Rulla ihop degen till en rulle och skär med en vass kniv ca 5 mm breda band. Rulla upp banden och låt dem torka ytterligare en stund.
     
  5. Koka upp vatten och salt. Lägg i nudlarna och låt dem koka under omrörning de första minuterna så de inte klistrar ihop. Låt koka ca 7 minuter. Häll av vattnet.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-06