KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

250 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 palsternacka
1 morot
1 bit rotselleri (stor som en morot)
2 burkar krossade tomater
4 msk tomatpuré
matfett eller olja
salt
peppar
basilika

 

Spaghetti och köttfärssås

En riktigt härlig köttfärssås, som får sin karaktär av tomater och de rotfrukter som ingår. Den här såsen skall koka ihop länge - bortemot en timme - för att bli riktigt bra. Basilikan skall dock inte tillsättas förrän på slutet, för att inte aromen skall försvinna.

Receptet beskriver endast själva köttfärssåsen. Men hur man kokar spaghetti behöver knappast någon närmare förklaring. Servera gärna med riven parmesanost.

Tillredning

  1. Finhacka löken och alla rotfrukterna. Hacka vitlöksklyftan mycket fint.
     
  2. Bryn köttfärsen i olja eller matfett i en stekgryta. När färsen är brynt tillsättes den hackade löken, vitlöken och rotsakerna. Fortsätt att bryna under 5 minuter.
     
  3. Tillsätt de krossade tomaterna och tomatpurén. Lägg på ett lock och låt det hela puttra under svag värme 45-60 minuter.
     
  4. Smaka av med salt och peppar, och tillsätt rejält med basilika.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-04-21