Ingredienser
(för 4)
250
g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 palsternacka
1 morot
1 bit rotselleri (stor som en morot)
2 burkar krossade tomater
4 msk tomatpuré
matfett eller olja
salt
peppar
basilika
|
|
Spaghetti
och köttfärssås
En riktigt härlig
köttfärssås, som får sin karaktär av tomater
och de rotfrukter som ingår. Den här såsen skall koka
ihop länge - bortemot en timme - för att bli riktigt bra. Basilikan
skall dock inte tillsättas förrän på slutet, för
att inte aromen skall försvinna.
Receptet beskriver
endast själva köttfärssåsen. Men hur man kokar spaghetti
behöver knappast någon närmare förklaring. Servera
gärna med riven parmesanost.
Tillredning
- Finhacka löken
och alla rotfrukterna. Hacka vitlöksklyftan mycket fint.
- Bryn köttfärsen
i olja eller matfett i en stekgryta. När färsen är brynt
tillsättes den hackade löken, vitlöken och rotsakerna.
Fortsätt att bryna under 5 minuter.
- Tillsätt
de krossade tomaterna och tomatpurén. Lägg på ett
lock och låt det hela puttra under svag värme 45-60 minuter.
- Smaka av med salt
och peppar, och tillsätt rejält med basilika.
|