KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4-6)

8 skivor kött (5-6 hg), t ex innanlår, utskuren biff eller fransyska
2 msk smör eller margarin
salt
vitpeppar
3-4 gula lökar, i skivor
8-10 potatisar, i skivor
ca 5 dl vatten, buljong eller öl

 

Sjömansbiff

Ett klassiskt recept på husmanskost direkt ur stora kokboken. Var annars.

Tillredning

  1. Bryn köttskivorna på båda sidor i en del av fettet. Krydda. Bryn löken försiktigt i resten av fettet.
     
  2. Varva kött, potatis och lök i en eldfast form eller gryta med potatis överst. Salta. Vispa ur stekpannan med vätskan och häll på skyn. Låt rätten koka under lock på svag värme ovanpå spisen eller i ugn (ca 200 °C) i 45 minuter. Smaka av.
     
  3. Strö eventuellt på hackad persilja innan rätten serveras.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-02-07