Ingredienser
(för 4-6)
8
skivor kött (5-6 hg), t ex innanlår, utskuren biff
eller fransyska
2 msk smör eller margarin
salt
vitpeppar
3-4 gula lökar, i skivor
8-10 potatisar, i skivor
ca 5 dl vatten, buljong eller öl
|
|
Sjömansbiff
Ett klassiskt recept
på husmanskost direkt ur stora kokboken. Var annars.
Tillredning
- Bryn köttskivorna
på båda sidor i en del av fettet. Krydda. Bryn löken
försiktigt i resten av fettet.
- Varva kött,
potatis och lök i en eldfast form eller gryta med potatis överst.
Salta. Vispa ur stekpannan med vätskan och häll på skyn.
Låt rätten koka under lock på svag värme ovanpå
spisen eller i ugn (ca 200 °C) i 45 minuter. Smaka av.
- Strö eventuellt
på hackad persilja innan rätten serveras.
|