KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

8 skivor nötkött, t ex innanlår eller fransyska
salt
vitpeppar

Fyllning:
1 hg späck, i strimlor eller tunna skivor eller
1 hg rökt skinka i strimlor

eller
8 ansjovisfiléer
1 msk hackad gul lök

Till stekning:
smör eller margarin
2-3 dl vatten eller buljong

Sås:
3 dl steksky
(1 dl grädde)
(1 msk vetemjöl)

 

Oxrulader

Ett klassiskt recept på husmanskost direkt ur stora kokboken. Var annars.

Tillredning

  1. Bulta köttskivorna lätt och krydda dem på översidan. Lägg på den önskade fyllningen och rulla ihop dem. Fäst ruladerna med en tandpetare.
     
  2. Bryn fettet och lägg ned ruladerna. Låt dem brynas runt om. Späd med vatten eller buljong och låt ruladerna steka under lock på svag värme ca 1 timme.
     
  3. Späd skyn om så behövs. Tillsätt eventuellt grädde. (Red av skyn och låt såsen koka 3-5 minuter.) Smaka av.
     
  4. Servera med kokt eller stekt potatis, kokta grönsaker, grönsallad och lingonsylt eller någon ättiksinläggning.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-02-07