KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 20-25)

4 kg lövbiff
2 flaskor Kaj P's grillolja (den heta varianten)
1 burk Kaj P's vitlökspulver
korvbröd

 

Marinerad grillad lövbiff

När man skall grilla till många personer samtidigt, måste man ha nåt som går snabbt att tillaga och dessutom är enkelt att servera. Marinerad lövbiff som blir färdiggrillad på nån minut är ett sånt alternativ. Att det sen dessutom kan hävda sig prismässigt och inte minst smakmässigt med den traditionella grillade korven som är så vanlig i såna sammanhang gör att succén är given.

Tillredning

  1. Blanda samman marinaden av grillolja och vitlökspulver.
     
  2. Varva köttskivor och marinad i ett kärl, så att allt kött är överstruket med marinaden på båda sidor. Låt stå i kylskåpet över natten, gärna ett helt dygn.
     
  3. Grilla skivorna över en träkolsgrill, ca 30 sekunder eller mer på varje sida.
     
  4. Servera köttskivorna i korvbröd och ät.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1998-11-22