KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 8)

4 färdiggrillade kycklingar
1 tsk italiensk salladskrydda
4-5 bananer
4 1/2 dl vispgrädde
2 - 2 1/2 dl chilisås av ketchuptyp
2 pkt bacon
1 dl salta jordnötter

 

Flygande Jacob

Flygande Jacob är den perfekta rätten när man blir många till bordet, men ändå inte har tid att lägga timmar på matlagning. Enkel att göra eftersom man utgår från färdiggrillad kyckling, snabb att tillaga och har få ingredienser i övrigt.

Rättens namn har ingenting med kycklingen att göra, utan beror på att dess upphovsman heter Jacobsson. Verksam inom inom flygfrakt. Så nu vet ni det.

Tillredning

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
     
  2. Bena ur kycklingarna och lägg bitarna i en smord ugnssäker form. Smaka på kycklingen. Krydda eventuellt med salt och peppar. Strö över med salladskryddan.
     
  3. Skala bananerna. Dela dem först på tvären, sedan på längden så att det blir fyra bitar av varje. Lägg bananbitarna ovanpå kycklingbitarna.
     
  4. Vispa grädden och blanda den med chilisåsen.
     
  5. Bred gräddblandningen över kyckling/bananbitarna. Gratinera i ugnen ca 20 minuter.
     
  6. Skär under tiden baconet i småbitar och knaperstek dem.
     
  7. Strö baconet och jordnötterna över den färdiggratinerade kycklingen.
     
    Servera med naturell grön sallad och kokt ris.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-10-25