KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

4 kycklingbröst, ca 550 g
1 tsk salt
2 krm mald vitpeppar
2 tsk maizenamjöl
1 äggvita
1 msk halvtorr sherry
1 msk sesamolja
6 vitlöksklyftor
6 salladslökar eller 2 små purjolökar
1 dl cashewnötter, 75 g
5 msk sesam- eller majsolja
2 msk halvtorr sherry
4 msk hoisinsås

Tillbehör:
risnudlar eller böngroddar

 

Glacerad kyckling i hoisinsås

Kycklingen går bra att laga i en gjutjärnspanna, men varför inte låta woken komma till sin rätt! Den här rätten lagas i en enda följd fram till serveringen.

Receptet är från Allt om Mat nr 1 1992.

Tillredning

  1. Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora kuber.
     
  2. Blanda salt, vitpeppar och maizenamjöl. Vänd kycklingkuberna i blandningen.
     
  3. Vispa upp äggvitan lätt och blanda den med sherryn och sesamoljan. Häll det över kycklingbitarna. Låt dem marinera i 30 min.
     
  4. Skala under tiden vitlöksklyftorna, skölj och skär salladslöken i 2 cm stora bitar. Lägg vita och gröna var för sig.
     
  5. Rosta cashewnötterna i ugn eller torr stekpanna.
     
  6. Hetta upp en wok eller gjutjärnspanna med 5 msk olja. Lägg i vitlöksklyftorna och det vita från salladslöken. Rör om några gånger och tillsätt sedan den marinerade kycklingen.
     
  7. Rör efter pannans botten och vänd hela tiden i ca 2 min. Sänk sedan värmen och häll i sherryn. Rör om och lägg upp kycklingen på ett varmt fat eller håll den varm under folie.
     
  8. Öka värmen, häll i hoisinsåsen och rör om.
     
  9. Lägg tillbaka kycklingen och vänd så att kycklingen glaseras i såsen under ett par minuter, tills den är genomhet. Om såsen delar sig, tillsätt 2-3 msk kallt vatten.
     
  10. Blanda cashewnötterna och det gröna från löken. Servera genast.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-09