Ingredienser
(för 4)
4
kycklingbröst, ca 550 g
1 tsk salt
2 krm mald vitpeppar
2 tsk maizenamjöl
1 äggvita
1 msk halvtorr sherry
1 msk sesamolja
6 vitlöksklyftor
6 salladslökar eller 2 små purjolökar
1 dl cashewnötter, 75 g
5 msk sesam- eller majsolja
2 msk halvtorr sherry
4 msk hoisinsås
Tillbehör:
risnudlar eller böngroddar
|
|
Glacerad
kyckling i hoisinsås
Kycklingen går
bra att laga i en gjutjärnspanna, men varför inte låta
woken komma till sin rätt! Den här rätten lagas i en enda
följd fram till serveringen.
Receptet är från
Allt om Mat nr 1 1992.
Tillredning
- Skär kycklingfiléerna
i 2 cm stora kuber.
- Blanda salt, vitpeppar
och maizenamjöl. Vänd kycklingkuberna i blandningen.
- Vispa upp äggvitan
lätt och blanda den med sherryn och sesamoljan. Häll det över kycklingbitarna.
Låt dem marinera i 30 min.
- Skala under tiden
vitlöksklyftorna, skölj och skär salladslöken i 2 cm stora bitar. Lägg
vita och gröna var för sig.
- Rosta cashewnötterna
i ugn eller torr stekpanna.
- Hetta upp en wok
eller gjutjärnspanna med 5 msk olja. Lägg i vitlöksklyftorna och det
vita från salladslöken. Rör om några gånger och tillsätt sedan den marinerade
kycklingen.
- Rör efter pannans
botten och vänd hela tiden i ca 2 min. Sänk sedan värmen och häll i
sherryn. Rör om och lägg upp kycklingen på ett varmt fat eller håll
den varm under folie.
- Öka värmen, häll
i hoisinsåsen och rör om.
- Lägg tillbaka
kycklingen och vänd så att kycklingen glaseras i såsen under ett par
minuter, tills den är genomhet. Om såsen delar sig, tillsätt 2-3 msk
kallt vatten.
- Blanda cashewnötterna
och det gröna från löken. Servera genast.
|