Ingredienser
(för 6)
6
rejäla biffar av fransyska eller rostbiff, 5-6 mm tjocka
1 liten lök i tunna skivor
2 stora ägg
mjöl
olivolja
6 skivor mozarellaost
6 skivor kokt skinka
1 burk krossade tomater
1 dl köttbuljong
oregano
salt
peppar
|
|
Bife
à Parmigiana
Bife à Parmigiana
är en dubbelpanerad biff som toppats med skinka och mozarellaost,
och som sedan gratinerats i en kryddig tomatsås. Rätten innehåller
däremot inte - sitt namn till trots, vare sig parmesanost eller parmaskinka.
Denna biff finns på menyn på många brasilianska restauranger,
och serveras då vanligen med fint skuren pommes frites.
En förenklad variant,
utan vare sig skinka, ost eller tomatsås kallas för Bife à Milanesa.
Tillredning
- Platta ut biffarna
lite grand, krydda med salt, peppar och lök. Ställ åt sidan en stund,
så att smaken får tränga in. Vispa upp äggen med lite salt. Doppa biffarna
först i mjöl, sen ägg och slutligen i mjöl igen.
- Häll ett par cm
olja i en stor och djup panna och hetta upp till ca 185 °C. Stek
tills biffarna är jämnt brynta och krispiga på båda sidor. Ta bort från
pannan och lägg upp på ett ugnssäkert serveringsfat. Lägg en skiva skinka
och ost på varje biff.
- Koka upp tomaterna
i en kastrull. Tillsätt köttbuljong och oregano och låt det hela koka
sakta några minuter. Häll såsen över biffarna, och ställ in fatet i
en medelvarm ugn 200 °C tills osten smält, ca 8 minuter.
|