KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 6)

6 rejäla biffar av fransyska eller rostbiff, 5-6 mm tjocka
1 liten lök i tunna skivor
2 stora ägg
mjöl
olivolja
6 skivor mozarellaost
6 skivor kokt skinka
1 burk krossade tomater
1 dl köttbuljong
oregano
salt
peppar

 

Bife à Parmigiana

Bife à Parmigiana är en dubbelpanerad biff som toppats med skinka och mozarellaost, och som sedan gratinerats i en kryddig tomatsås. Rätten innehåller däremot inte - sitt namn till trots, vare sig parmesanost eller parmaskinka. Denna biff finns på menyn på många brasilianska restauranger, och serveras då vanligen med fint skuren pommes frites.

En förenklad variant, utan vare sig skinka, ost eller tomatsås kallas för Bife à Milanesa.

Tillredning

  1. Platta ut biffarna lite grand, krydda med salt, peppar och lök. Ställ åt sidan en stund, så att smaken får tränga in. Vispa upp äggen med lite salt. Doppa biffarna först i mjöl, sen ägg och slutligen i mjöl igen.
     
  2. Häll ett par cm olja i en stor och djup panna och hetta upp till ca 185 °C. Stek tills biffarna är jämnt brynta och krispiga på båda sidor. Ta bort från pannan och lägg upp på ett ugnssäkert serveringsfat. Lägg en skiva skinka och ost på varje biff.
     
  3. Koka upp tomaterna i en kastrull. Tillsätt köttbuljong och oregano och låt det hela koka sakta några minuter. Häll såsen över biffarna, och ställ in fatet i en medelvarm ugn 200 °C tills osten smält, ca 8 minuter.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-09