KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

800 g grytbitar av älg
2 burkar krossade tomater
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
33 cl mörkt öl
1 tärning köttbuljong + ca 3 dl vatten
soja
chilipulver
salt, peppar och allkrydda

 

Älggryta à la Helene

Här ett trevligt recept på älggryta som är ett välkommet bidrag från en av kokbokens läsare.

Tillredning

  1. Fräs grytbitarna och grovhackad lök och häll på tomaterna, ölen, buljongen, soja och 1 vitlöksklyfta.
     
  2. Krydda. Detta ska vara simmigt och sedan ska det koka ihop utan lock tills det blir en mustig gryta. Sätt i den sista vitlöksklyftan mot slutet.
     
  3. Servera med ett glas öl och kokt potatis.

[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-04-21