Ingredienser
(för 6)
1/4
kg kokta skalade räkor
36 ostron
125
g callo de hacha i bitar
3 koppar kokt och hackad bläckfisk
1/2 kopp vitt vin
1 fint hackad lök
3 msk hackad färsk koriander
1 avocado
saften av 5 lime
1 kopp ketchup
1 msk Worchestershiresås
Het chilisås av typ Tabasco eller dylikt (Så mycket gästerna tål)
Salt och peppar
Salta kex som tillbehör
|
|
Mexikansk
skaldjurscocktail - "Vuelve a la vida"
Denna skaldjurscocktail
heter fritt översatt "Tillbaka till livet", och passar utmärkt som förrätt
en lördagslunch om sviterna efter fredagskvällens fest fortfarande sitter
kvar i kroppen. En av ingredienserna, callo de hacha är en mussla
som bl a fångas vid Mexikos Stillahavskust. Det latinska namnet är atrina
maura, och på engelska heter den penshell. Den kan vara
svår att få tag i, men finns ibland som konserv i specialiserade affärer.
Den kan även ersättas av någon annan mer lättillgänglig typ av mussla.
Tillredning
- Marinera musslorna
i två timmar i limesaften och salt.
- Sätt till räkor,
bläckfisk, vitt vin, lök, koriander, ostron inklusive saften av dessa,
ketchup, Worchestershiresås, chilisås, salt och peppar.
- Servera i cocktailglas.
Dekorera med några skivor avocado. Några salta kex passar som tillbehör.
|