KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 6)

1/4 kg kokta skalade räkor
36 ostron
125 g callo de hacha i bitar
3 koppar kokt och hackad bläckfisk
1/2 kopp vitt vin
1 fint hackad lök
3 msk hackad färsk koriander
1 avocado
saften av 5 lime
1 kopp ketchup
1 msk Worchestershiresås
Het chilisås av typ Tabasco eller dylikt (Så mycket gästerna tål)
Salt och peppar
Salta kex som tillbehör

 

Mexikansk skaldjurscocktail - "Vuelve a la vida"

Denna skaldjurscocktail heter fritt översatt "Tillbaka till livet", och passar utmärkt som förrätt en lördagslunch om sviterna efter fredagskvällens fest fortfarande sitter kvar i kroppen. En av ingredienserna, callo de hacha är en mussla som bl a fångas vid Mexikos Stillahavskust. Det latinska namnet är atrina maura, och på engelska heter den penshell. Den kan vara svår att få tag i, men finns ibland som konserv i specialiserade affärer. Den kan även ersättas av någon annan mer lättillgänglig typ av mussla.

Tillredning

  1. Marinera musslorna i två timmar i limesaften och salt.
     
  2. Sätt till räkor, bläckfisk, vitt vin, lök, koriander, ostron inklusive saften av dessa, ketchup, Worchestershiresås, chilisås, salt och peppar.
     
  3. Servera i cocktailglas. Dekorera med några skivor avocado. Några salta kex passar som tillbehör.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-15