KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 2-4)

0,5 kg räkor (skalade)
2-4 vitlöksklyftor
curry
1 burk krossade tomater
3 dl grädde
1 grön paprika
1 gul paprika
1 dl ananas i bitar
1 näve jordnötter

 

Thailänsk räkgryta

Detta recept är ett inskickat bidrag från en av kokbokens läsare.

Tillredning

  1. Använd gärna en gryta eller en hög panna.
     
  2. Stek räkorna. Krydda efter behag med curry.
     
  3. Hacka paprikan i små bitar och tillsätt dom i pannan med räkorna. Tillsätt krossade tomater och grädde.
     
  4. För stark rätt tillsätt vitlöken mot slutet, för mild rätt tillsätt under tillagningen.
     
  5. Lägg i bitar av ananasen i slutet av tillagningen, och släng i en näve jordnötter.

Smaklig måltid.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 2003-02-16