KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

400 g strömmingsfilé utan skinn
1 liten röd lök
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl matlagningsgrädde
smör eller margarin till stekning

 

Strömmingsplättar

Detta Japan-inspirerade recept på strömming är inskickat av en av Allt om Mats läsare, och infört i nr 1 1994.

Tillredning

  1. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och kör snabbt till en jämn smet.
     
  2. Forma färsen till små plättar och stek dem gyllenbruna i het panna. Servera plättarna omedelbart med kall ört- eller romsås och kokt potatis.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-16