KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 12 st)

24 kokta räkor
2 msk smör
1/2 dl hackad lök
1/2 klyfta finhackad vitlök
1 msk hackad persilja
2 msk mjölk
1 skiva torrt bröd med skorpan borttagen
2 ägg
salt och peppar
1 dl vetemjöl
ströbröd

 

Croquetes de camarão (Räkkroketter)

Idén till detta recept kommer från boken Brazilian Cookery, Traditional and Modern.

Tillredning

  1. Skala och gör ren 12 av räkorna, och finhacka dessa.
     
  2. Skala och gör ren de övriga 12 räkorna, men lämna skalet på stjärtens ytterände kvar på räkan.
     
  3. Smält smör i en kastrull, tillsätt lök, vitlök, persilja och mot slutet även de hackade räkorna och fräs samman alltihop tills det är tillagat.
     
  4. Blöt upp brödet i mjölken, tillsätt ett av de uppvispade äggen, och tillsätt sedan räkblandningen.
     
  5. Smaka av med salt och peppar.
     
  6. Tillsätt sedan, lite i taget, tillräckligt med mjöl för att ta åt sig vätskan och få en smidig deg. Allt mjöl kanske inte kommer att gå åt.
     
  7. Forma degen i ovala bitar och forma den därefter runt de hela räkorna. Låt den oskalade stjärten sticka ut, som ett handtag att hålla i.
     
  8. Doppa i det andra uppvispade ägget, rulla i ströbröd och låt det därefter kallna ordentligt.
     
  9. Fritera tills de är gyllenbruna i olja 200 °C.
     
  10. Låt de rinna av på hushållspapper eller liknande.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-12