Ingredienser
(för 12 st)
24
kokta räkor
2 msk smör
1/2 dl hackad lök
1/2 klyfta finhackad vitlök
1 msk hackad persilja
2 msk mjölk
1 skiva torrt bröd med skorpan borttagen
2 ägg
salt och peppar
1 dl vetemjöl
ströbröd
|
|
Croquetes
de camarão (Räkkroketter)
Idén till detta recept
kommer från boken Brazilian Cookery, Traditional and Modern.
Tillredning
- Skala och gör
ren 12 av räkorna, och finhacka dessa.
- Skala och gör
ren de övriga 12 räkorna, men lämna skalet på stjärtens ytterände kvar
på räkan.
- Smält smör i en
kastrull, tillsätt lök, vitlök, persilja och mot slutet även de hackade
räkorna och fräs samman alltihop tills det är tillagat.
- Blöt upp brödet
i mjölken, tillsätt ett av de uppvispade äggen, och tillsätt sedan räkblandningen.
- Smaka av med salt
och peppar.
- Tillsätt sedan,
lite i taget, tillräckligt med mjöl för att ta åt sig vätskan och få
en smidig deg. Allt mjöl kanske inte kommer att gå åt.
- Forma degen i
ovala bitar och forma den därefter runt de hela räkorna. Låt den oskalade
stjärten sticka ut, som ett handtag att hålla i.
- Doppa i det andra
uppvispade ägget, rulla i ströbröd och låt det därefter kallna ordentligt.
- Fritera tills
de är gyllenbruna i olja 200 °C.
- Låt de rinna av
på hushållspapper eller liknande.
|