Ingredienser
(för 4)
1
burk musslor à 425 g
1 burk hela skalade tomater à 400 g
1 knippa persilja
10 - 12 medelstora potatisar
1 stor gul lök
2 - 3 klyftor vitlök
1 msk margarin
1/2
krm svartpeppar
1/2 tsk timjan
ca 2 dl stark fiskbuljong (tärning)
ev salt
|
|
Musslor
provençale
Detta recept är taget
ur Allt om Mat nr 5 1978.
Tillredning
- Skala potatisen
och löken. Skär löken i tunna skivor och potatisen i knappt 1/2 cm tjocka
skivor.
- Fräs löken, vitlöken
(hackad eller pressad) och pepparn i margarinet någon minut utan att
det får färg.
- Tillsätt potatis,
timjan, de hela tomaterna med sitt spad samt fiskbuljongen (1 tärning
till 2 - 3 dl vatten + musselspad). Koka upp och koka ca 15 min tills
potatisen känns mjuk.
- Hacka persiljan
under tiden. Blanda i den tillsammans med musslorna på slutet. Koka
upp det hela och smaka av med salt om det behövs.
Servera grytan med vitt bröd till.
|