KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

1 burk musslor à 425 g
1 burk hela skalade tomater à 400 g
1 knippa persilja
10 - 12 medelstora potatisar
1 stor gul lök
2 - 3 klyftor vitlök
1 msk margarin
1/2 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan
ca 2 dl stark fiskbuljong (tärning)
ev salt

 

Musslor provençale

Detta recept är taget ur Allt om Mat nr 5 1978.

Tillredning

  1. Skala potatisen och löken. Skär löken i tunna skivor och potatisen i knappt 1/2 cm tjocka skivor.
     
  2. Fräs löken, vitlöken (hackad eller pressad) och pepparn i margarinet någon minut utan att det får färg.
     
  3. Tillsätt potatis, timjan, de hela tomaterna med sitt spad samt fiskbuljongen (1 tärning till 2 - 3 dl vatten + musselspad). Koka upp och koka ca 15 min tills potatisen känns mjuk.
     
  4. Hacka persiljan under tiden. Blanda i den tillsammans med musslorna på slutet. Koka upp det hela och smaka av med salt om det behövs.
     
    Servera grytan med vitt bröd till.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-16