![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Moules marinière - vinkokta blåmusslorFärska blåmusslor säljs levande. Ett bra tecken på att musslorna är levande är att de "sluter sig som en mussla" när man knackar på dem eller kittlar musslan med t ex en tandpetare. Musslor som inte sluter sig ska kasseras omedelbart. En annan sak som man ska vara observant med är om någon mussla känns särskilt tung. Det kan betyda att musslan är full av sand och lera. Musslor kokta på det här sättet är en mycket vanlig rätt i Frankrike, där enda tilltugget är vitt bröd. Drycken till är i första hand vin - samma sort som musslorna kokat i - eller öl. Receptet är från Allt om Mat nr 1 1975. Tillredning
|
|
|
[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar] | |
Sidan uppdaterad 1999-01-16 |