Ingredienser
(för 10-12)
1
kg fryst lax (mittbit)
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl gräddfil
1 1/2 dl majonäs
2-3 msk chilisås
1 dl finklippt dill
1/2 tsk salt
1 1/2 krm mald vitpeppar
1 1/2 krm paprikapulver
8 blad gelatin
|
|
Maritas
favoritrecept på laxmousse
Det här läckra receptet
är ett välkommet bidrag från en av läsarna av Världens Käk! Som
förrätt bör denna laxmousse räcka till 10-12 personer och som huvudrätt
till hälften så många.
Tillredning
- Koka laxen i gott
spad (3 tsk salt, 5 vitpepparkorn, 5 kryddpepparkorn och dillstjälkar
till varje liter vatten) i c:a 25 min. Låt laxen kallna i spadet.
- Rensa och finfördela
laxen. Vispa grädden, blanda i gräddfil, majonäs, chilisås, dill och
kryddor. Tillsätt gelatin (smält på vanligt sätt) och fisken. Låt stelna
över natten i kylskåp.
- Det enklaste är
att använda en 2 liters avlång form och klä den invändigt med plastfolie.
Då är det bara att stjälpa upp moussen och dekorera den vid serveringen.
|