KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 10-12)

1 kg fryst lax (mittbit)
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl gräddfil
1 1/2 dl majonäs
2-3 msk chilisås
1 dl finklippt dill
1/2 tsk salt
1 1/2 krm mald vitpeppar
1 1/2 krm paprikapulver
8 blad gelatin

 

Maritas favoritrecept på laxmousse

Det här läckra receptet är ett välkommet bidrag från en av läsarna av Världens Käk! Som förrätt bör denna laxmousse räcka till 10-12 personer och som huvudrätt till hälften så många.

Tillredning

  1. Koka laxen i gott spad (3 tsk salt, 5 vitpepparkorn, 5 kryddpepparkorn och dillstjälkar till varje liter vatten) i c:a 25 min. Låt laxen kallna i spadet.
     
  2. Rensa och finfördela laxen. Vispa grädden, blanda i gräddfil, majonäs, chilisås, dill och kryddor. Tillsätt gelatin (smält på vanligt sätt) och fisken. Låt stelna över natten i kylskåp.
     
  3. Det enklaste är att använda en 2 liters avlång form och klä den invändigt med plastfolie. Då är det bara att stjälpa upp moussen och dekorera den vid serveringen.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-15