Ingredienser
(för 4)
1
kg stora frysta räkor
Grill, briketter, tändvätska
Sojamarinad:
1/2 dl soja
1/2 dl olja
1 krm ingefära
Rosensås:
2 dl majonäs
1 msk tomatpuré
1 krm ingefära
2 msk sherry
|
|
Grillade
marinerade räkor
Ett lite annorlunda
sätt att njuta av våra vanligaste skaldjur. Ta gärna frysta räkor, men
välj helst de s k lyxräkorna, som är utsorterat stora och som därför förstås
kostar lite mer. Fråga efter dem i manuella fiskdisken. Havskräftor och
scampi kan också marineras och grillas på samma vis - alla sorterna på
en gång!
Ur allt om Mat nr
8 1985.
Tillredning
- Blanda marinaden
i en stor skål och lägg i de frysta eller tinade räkorna.
- Vänd dem då och
då så att marinaden fördelas.
- Tänd grillen och
låt den brinna ner till en fin glödbädd.
- Grilla räkorna
någon minut på var sida efterhand som de skalas och äts.
- Servera med rosensås
och sallad.
|