KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

1 kg stora frysta räkor
Grill, briketter, tändvätska

Sojamarinad:
1/2 dl soja
1/2 dl olja
1 krm ingefära

Rosensås:
2 dl majonäs
1 msk tomatpuré
1 krm ingefära
2 msk sherry

 

Grillade marinerade räkor

Ett lite annorlunda sätt att njuta av våra vanligaste skaldjur. Ta gärna frysta räkor, men välj helst de s k lyxräkorna, som är utsorterat stora och som därför förstås kostar lite mer. Fråga efter dem i manuella fiskdisken. Havskräftor och scampi kan också marineras och grillas på samma vis - alla sorterna på en gång!

Ur allt om Mat nr 8 1985.

Tillredning

  1. Blanda marinaden i en stor skål och lägg i de frysta eller tinade räkorna.
     
  2. Vänd dem då och då så att marinaden fördelas.
     
  3. Tänd grillen och låt den brinna ner till en fin glödbädd.
     
  4. Grilla räkorna någon minut på var sida efterhand som de skalas och äts.
     
  5. Servera med rosensås och sallad.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-15