Ingredienser
(för 4)
ca
6 små hela bläckfiskar, 300g
2 gula lökar
1 msk olivolja
200g rökt skinka
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk vinäger
1/2 tsk vetemjöl
|
|
Fylld
bläckfisk - och friterad
Servera bläckfiskarna
kalla skivade som förrätt eller varma i antingen tomat- eller bläcksås.
Bläckfiskarnas lilla krans av armar steks, friteras frasiga och bjuds
separat.
Ur Allt om Mat nr
9 1987.
Tillredning
- Tag ur bläckfiskkropparna.
Skär av sidofenorna och finhacka dem. Vänd de strutformade kropparna
ut- och -in så att de kan sköljas väl.
- Ringen med armar
befrias från den ärtstora kula som är magsäck. Armringen läggs åt sidan
så länge för att inför serveringen dubbelpaneras (vändas i mjöl-ägg-mjöl)
och stekas eller friteras frasig i olivolja.
- Finhacka löken,
fräs den glansig i olja. Finhacka och blanda ner skinka, peppar, vitlök,
salt, vinäger och slutligen mjöl.
- Fyll bläckfiskarna
mycket fast med fyllningen, stäng med tandpetare och stek dem vackert
runtom.
- Kyl dem tills
nästa dag om de skall serveras skivade. Gör annars en sås att servera
dem varma i.
|