KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

ca 6 små hela bläckfiskar, 300g
2 gula lökar
1 msk olivolja
200g rökt skinka
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk vinäger
1/2 tsk vetemjöl

 

Fylld bläckfisk - och friterad

Servera bläckfiskarna kalla skivade som förrätt eller varma i antingen tomat- eller bläcksås. Bläckfiskarnas lilla krans av armar steks, friteras frasiga och bjuds separat.

Ur Allt om Mat nr 9 1987.

Tillredning

  1. Tag ur bläckfiskkropparna. Skär av sidofenorna och finhacka dem. Vänd de strutformade kropparna ut- och -in så att de kan sköljas väl.
     
  2. Ringen med armar befrias från den ärtstora kula som är magsäck. Armringen läggs åt sidan så länge för att inför serveringen dubbelpaneras (vändas i mjöl-ägg-mjöl) och stekas eller friteras frasig i olivolja.
     
  3. Finhacka löken, fräs den glansig i olja. Finhacka och blanda ner skinka, peppar, vitlök, salt, vinäger och slutligen mjöl.
     
  4. Fyll bläckfiskarna mycket fast med fyllningen, stäng med tandpetare och stek dem vackert runtom.
     
  5. Kyl dem tills nästa dag om de skall serveras skivade. Gör annars en sås att servera dem varma i.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-14