Ingredienser
(för 2-4)
ca
40 blåmusslor
1 gul lök
1 dl vitt vin
1/3 pkt bladspenat
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
1/2
krm riven muskot
Till
såsen:
1 3/4 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
50 g helst färsk parmesanost
|
|
Florentinska
musslor
Duka med en tesked
- varje skalhalva är en läcker munsbit. Bjud den roliga rätten som vickning
eller som förrätt.
Receptet kommer från
Allt om Mat nr 13 1983.
Tillredning
- Hacka löken, koka
upp den i vinet och lägg ner musslorna som kokas under lock över hög
värme tills de öppnat sig.
- Tina spenaten,
krama ur vattnet, och hacka den tillsammans med musslorna. Pudra över
salt, peppar, muskot och fördela blandningen i hälften av de utvikta
musselskalen.
- Sila den svalnade
musselbuljongen, vispa ner mjöl och grädde. Koka såsen 5 minuter, smaka
av den med 1 kryddmått salt, 1/2 kryddmått vitpeppar och blanda ner
hälften av osten så att den smälter.
- Ringla såsen över
musslorna, strö över osten och gratinera högt upp i het ugn 275 °C
i 5 minuter. Servera med bröd.
|