KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 2-4)

ca 40 blåmusslor
1 gul lök
1 dl vitt vin
1/3 pkt bladspenat
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
1/2 krm riven muskot

Till såsen:
1 3/4 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
50 g helst färsk parmesanost

 

Florentinska musslor

Duka med en tesked - varje skalhalva är en läcker munsbit. Bjud den roliga rätten som vickning eller som förrätt.

Receptet kommer från Allt om Mat nr 13 1983.

Tillredning

  1. Hacka löken, koka upp den i vinet och lägg ner musslorna som kokas under lock över hög värme tills de öppnat sig.
     
  2. Tina spenaten, krama ur vattnet, och hacka den tillsammans med musslorna. Pudra över salt, peppar, muskot och fördela blandningen i hälften av de utvikta musselskalen.
     
  3. Sila den svalnade musselbuljongen, vispa ner mjöl och grädde. Koka såsen 5 minuter, smaka av den med 1 kryddmått salt, 1/2 kryddmått vitpeppar och blanda ner hälften av osten så att den smälter.
     
  4. Ringla såsen över musslorna, strö över osten och gratinera högt upp i het ugn 275 °C i 5 minuter. Servera med bröd.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-13