KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

1/2 kg fiskfilé
saften av lime tillräckligt för att täcka fiskfilén
2 stora bifftomater
1 medelstor lök, fint hackad
2 msk hackad färsk koriander
2 msk olivolja
2 avocado
torkad oregano
1 fint hackad chile som först skalats och kärnats ur
4 oliver
salt
salta kex som tillbehör

 

Ceviche de Acapulco

Ceviche är en vanlig förrätt som serveras överallt i hela Sydamerika. Fisken som ingår är marinerad i lime-saft, och blir därför "kokt" på samma sätt som vår inlagda sill. Fisken som ingår kan vara i stort sett vilken fisk som helst med fast vitt kött. Den här varianten på ceviche innehåller bara fisk, men det går naturligtvis bra att utöka detta med skaldjur som t ex räkor och musslor om så önskas.

Tillredning

  1. Skär fiskfilén i tunna skivor, och täck dessa med lime-saften samt strö över salt. Låt detta stå några timmar tills fisken blivit "kokt", d v s inte längre är rå.
     
  2. Tag upp fiskbitarna och låt dessa rinna av väl. Blanda med den hackade tomaten, (som först skalats och kärnats ur), koriander, chile, lök, olja, salt och en aning pressad lime.
     
  3. Lägg alltihop i en skål som ställs i kylskåpet.
     
  4. Före serveringen tillsätts avocado som skurits i tärningar samt oregano. Servera i cocktailglas, dekorera med en oliv samt en skiva avocado som sparats undan. Några salta kex passar fint som tillbehör.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-12