Ingredienser
(för 4)
1
burk salladskrabba (à 170g)
1 lök
1 tomat
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk finhackad koriander eller persilja
2 msk fint riven ost
1 msk ströbröd
salt
Kokosmjölk:
4 msk rivna kokosflingor
1 dl vatten
Till
serveringen:
citron- eller limeklyftor
het chilisås
|
|
Casquinha
de sirí (Gratinerad krabba)
En trevlig liten
förrätt eller varför inte som tilltugg till drinken. Denna
rätt serveras i olika varianter över hela Brasilien. Allra helst
gratinerad i ett litet krabbskal per person. Men det går lika bra
att använda t ex skal från pilgrimsmusslor eller liknande för
gratineringen. Den här varianten innehåller bara krabbkött,
men om man vill kan blanda i t ex lite vitt bröd som doppats i mjölk,
eller reda av med lite mjöl.
Tillredning
- Hacka lök
och vitlök fint. Skala och kärna ur tomaterna, samt hacka
i små tärningar.
- Dra ur kokosmjölken
ur flingorna genom att ge dessa ett uppkok i vattnet. Slå alltihop
i en finmaskig sil, och pressa ut så mycket kokosmjölk som
möjligt med hjälp av en sked.
- Fräs vitlök,
lök och tomater i oljan. Tillsätt krabbköttet och låt
det puttra under ca 10 minuter. Slå i kokosmjölken och mot
slutet den finhackade koriandern. Smaka av med salt.
- Fyll skalen och
strö över en blandning av riven ost och ströbröd.
- Gratinera i ugnen
ca 10 minuter, eller tills det fått en gyllenbrun färg i
225 °C. Servera genast.
|