KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 6)

6-8 medelstora bläckfiskar
50 g jamón serrano eller annan lufttorkad skinka
150 g vitt bröd utan kanter
2 dl mjölk
2 hårdkokta ägg
3 råa ägg
150 g gul lök
2 dl olivolja
1/4 l vitt vin
salt, svartpeppar

Tomatsås:
100 g smör
1 tsk torkad basilika
4 tomater
2 msk tomatpuré
1/2 tsk salt

 

Calamares rellenos

Här ett recept på riktig medelhavsmat, fylld bläckfisk. Grunden till detta recept kommer från boken 'Cocina regional'.

Tillredning

  1. Rensa bläckfisken väl. Armar och fenor hackas fint för sig, liksom löken, skinkan och de hårdkokta äggen.
     
  2. Lägg brödet i blöt i mjölken. Tillsätt de hackade armarna och fenorna, salt, mald svartpeppar och de tre råa äggen. Blanda ihop detta väl, och tillsätt på slutet även skinkan och de hackade hårdkokta äggen.
     
  3. Fyll bläckfiskarna med denna fyllning. Stäng till varje bläckfisk med en tandpetare så att fyllningen inte åker ut.
     
  4. Tomatsås: Skala tomaterna och kör dessa i en matberedare. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt basilikan och låt småputtra på svag värme någon minut. Blanda sedan i tomaterna och tomatpurén, och låt småputtra på svag värme, under lock, 10-15 minuter. Smaka av med salt.
     
  5. Värm oljan i en gryta. Lägg i de fyllda bläckfiskarna. Stick några hål i dessa så att de inte exploderar i värmen.
     
  6. När lagningen är till hälften färdig, och bläckfisken lätt gyllenbrun, tillsätts det vita vinet och tomatsåsen. Låt det hela koka färdigt.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-12