Ingredienser
(för 6)
6-8
medelstora bläckfiskar
50 g jamón serrano eller annan lufttorkad skinka
150 g vitt bröd utan kanter
2 dl mjölk
2 hårdkokta ägg
3 råa ägg
150 g gul lök
2 dl olivolja
1/4 l vitt vin
salt, svartpeppar
Tomatsås:
100 g smör
1 tsk torkad basilika
4 tomater
2 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
|
|
Calamares
rellenos
Här ett recept på
riktig medelhavsmat, fylld bläckfisk. Grunden till detta recept kommer
från boken 'Cocina regional'.
Tillredning
- Rensa bläckfisken
väl. Armar och fenor hackas fint för sig, liksom löken, skinkan och
de hårdkokta äggen.
- Lägg brödet
i blöt i mjölken. Tillsätt de hackade armarna och fenorna,
salt, mald svartpeppar och de tre råa äggen. Blanda ihop
detta väl, och tillsätt på slutet även skinkan
och de hackade hårdkokta äggen.
- Fyll bläckfiskarna
med denna fyllning. Stäng till varje bläckfisk med en tandpetare så
att fyllningen inte åker ut.
- Tomatsås:
Skala tomaterna och kör dessa i en matberedare. Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt basilikan och låt småputtra på svag värme någon minut. Blanda
sedan i tomaterna och tomatpurén, och låt småputtra på svag värme, under
lock, 10-15 minuter. Smaka av med salt.
- Värm oljan i en
gryta. Lägg i de fyllda bläckfiskarna. Stick några hål i dessa så att
de inte exploderar i värmen.
- När lagningen
är till hälften färdig, och bläckfisken lätt gyllenbrun, tillsätts det
vita vinet och tomatsåsen. Låt det hela koka färdigt.
|