KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 5-6)

3 äggulor
1 1/2 dl socker
knappt 1/2 dl punsch
3 dl vispgrädde
50 g mörk blockchoklad

 

Punschparfait

Punschparfait är enkel att göra och kan dessutom förberedas och stå klar i frysen flera veckor före, om man så vill.

Receptet är från Allt om Mat nr 3 1989.

Tillredning

  1. Vispa äggulorna med sockret riktigt pösigt och så att sockerkornen helt försvinner. Tillsätt punsch.
     
  2. Vispa grädden ganska hårt.
     
  3. Blanda innehållet i de två bunkarna, fyll i skål eller sockerkaksform och ställ in i frysen. Låt stå ett dygn eller längre. Dock ej längre än 2 månader.
     
  4. Tag ut 10 minuter före servering. Garnera med flagad blockchoklad.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-05