KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4-6)

50 g mörk blockchoklad
2 msk konjak
2 msk snabbkaffe
1 msk florsocker
1 äggula
3 dl vispgrädde

 

Moccamousse

Denna efterrätt är mycket lätt att göra och kan lagas i förväg. Gör gärna moussen på morgonen om den skall serveras på kvällen. Längre än så bör den inte stå. Då kan den förlora något av sin fluffighet och dessutom torka på ytan.

Receptet är från Allt om Mat nr 4 1980.

Tillredning

  1. Smält blockchokladen i en kastrull tillsammans med konjak och pulverkaffe. Värmen skall vara svag, rör försiktigt hela tiden.
     
  2. Ta kastrullen av värmen. Rör ned äggulan och florsockret.
     
  3. Vispa grädden tjock, dock inte för tjock. Rör försiktigt ner choklad-kaffeblandningen i grädden.
     
  4. Slå upp moussen i en glasskål eller i portionskoppar och låt stå kallt i minst en timme, men inte längre än en dag.
     
  5. Pudra en aning kaffepulver över moussen strax före serveringen, eller riv lite blockchoklad över.

Variation

Byt ut hälften av konjaken i chokladen mot Kahlúa.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-05