Ingredienser
(för 4)
4
msk socker
1 ägg
2 äggulor
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång (kan uteslutas)
1 knivsudd salt
1 msk rom eller konjak
|
|
Crème
caramel
Crème caramel passar
bra att laga i mikron då man slipper kladda med vattenbad.
Recept från Glad
i Mat nr 1 1989.
Tillredning
- Använd 4 små portionsformar
eller mikrotåliga muggar. Häll i 1 msk socker + 1 tsk vatten i varje
form.
- Mikra på full
effekt i 3-4 minuter. Kontrollera flera gånger så att sockret inte bränns.
- Låt det brynta
sockret svalna. Vispa ägget och gulorna till lätt skum.
- Skrapa ur kärnorna
ur vaniljstången. Blanda i dem, grädden, saltet och spriten.
- Häll gräddblandningen
i formarna med sockret. Mikra i 8-9 minuter på 1/4 effekt under lock.
- Om det fastnar
brynt socker i formarna slå i lite vatten eller sprit och mikra i ca
30 sekunder på halv effekt.
|