KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 4)

4 msk socker
1 ägg
2 äggulor
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång (kan uteslutas)
1 knivsudd salt
1 msk rom eller konjak

 

Crème caramel

Crème caramel passar bra att laga i mikron då man slipper kladda med vattenbad.

Recept från Glad i Mat nr 1 1989.

Tillredning

  1. Använd 4 små portionsformar eller mikrotåliga muggar. Häll i 1 msk socker + 1 tsk vatten i varje form.
     
  2. Mikra på full effekt i 3-4 minuter. Kontrollera flera gånger så att sockret inte bränns.
     
  3. Låt det brynta sockret svalna. Vispa ägget och gulorna till lätt skum.
     
  4. Skrapa ur kärnorna ur vaniljstången. Blanda i dem, grädden, saltet och spriten.
     
  5. Häll gräddblandningen i formarna med sockret. Mikra i 8-9 minuter på 1/4 effekt under lock.
     
  6. Om det fastnar brynt socker i formarna slå i lite vatten eller sprit och mikra i ca 30 sekunder på halv effekt.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-05