Ingredienser
1
kg tomater skalade och urkärnade, alternativt:
1/2 l tomatjuice
Saften från 3 nypressade apelsiner, alternativt:
2 1/2 dl apelsinjuice
Saften från 3 nypressade lime
1 liten gul lök, hackad
1 tsk salt
1 tsk socker
4-6 chile jalapeño eller serrano, skalade och urkärnade
8 cl tequila
|
|
Sangrita
Sangrita dricks i
Mexiko som tillbehör till nationaldrycken tequila. Oftast i ett likadant
glas som det som tequilan serveras i. Ordningsföljden är viktig, sangritan
drickes alltid i direkt följd efter tequilan. Tequilan
skall vara rumstempererad, medan sangritan skall vara kylskåpskall.
Tillredning
- Blanda alla ingredienser
utom tequilan i en matberedare, och kör tills allt är finfördelat.
- Ställ sangritan
i ett kylskåp minst 6 timmar, helst över natten. Tillsätt tequilan om
så önskas.
|