KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser

1 kg tomater skalade och urkärnade, alternativt:
1/2 l tomatjuice
Saften från 3 nypressade apelsiner, alternativt:
2 1/2 dl apelsinjuice
Saften från 3 nypressade lime
1 liten gul lök, hackad
1 tsk salt
1 tsk socker
4-6 chile jalapeño eller serrano, skalade och urkärnade
8 cl tequila

 

Sangrita

Sangrita dricks i Mexiko som tillbehör till nationaldrycken tequila. Oftast i ett likadant glas som det som tequilan serveras i. Ordningsföljden är viktig, sangritan drickes alltid i direkt följd efter tequilan. Tequilan skall vara rumstempererad, medan sangritan skall vara kylskåpskall.

Tillredning

  1. Blanda alla ingredienser utom tequilan i en matberedare, och kör tills allt är finfördelat.
     
  2. Ställ sangritan i ett kylskåp minst 6 timmar, helst över natten. Tillsätt tequilan om så önskas.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-01