![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Vinum taraxacumiense (maskrosvin)Lagra gärna vinet i rumstemperatur, men servera det svalt. Smaken är särpräglad - någonting mitt emellan traditionell mjöd och sauternesvin. Vinet är sött utan att vara kladdigt och dricks antigen till friska desserter med frukt eller som avec till starkt, varmt bryggkaffe. OBS! Eftersom jäsningen är helt beroende av maskrosornas egna enzymer kan den misslyckas. Vinet blir surt och mognar aldrig. Lyckligtvis är ingredienserna billiga, och maskrosorna blommar ju igen - i september/oktober, eller nästa vår. Receptet är från Allt om Mat nr 7 1974. Tillredning
|
|
|
[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar] | |
Sidan uppdaterad 1999-01-01 |