Ingredienser
(för 20-25)
3
flaskor Côtes-du-Rhône
3 flaskor Moscatel
1/2 flaska Val de Loire
3/4 flaska röd italiensk vermouth
1/2 flaska renat
ca 5 cl angostura - får dock tillsättas på känn
glöggkryddor som vanligt
|
|
Glögg
enligt Sune Carlson
Uppsalaprofessorn
Sune Carlson är upphovsmannen till denna osedvanligt fina glögg
- mustig och inte så söt. Stark av vin, inte mycket sprit.
Glöggkryddor
...? Vad är det? undrar man då och då. Svar: Förutom
russin och mandel är det kanelstång, kardemumma, nejlikor och
pomeransskal. Hela kryddor, inte malda.
Tillredning
- Låt glöggkryddorna
ligga och svälla och avge smak i en del av rödvinet en hel
natt.
- Slå sedan
ihop med resten av ingredienserna.
- Hetta upp och
servera tillsammans med russin och skållade mandlar.
|