KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser
(för 20-25)

3 flaskor Côtes-du-Rhône
3 flaskor Moscatel
1/2 flaska Val de Loire
3/4 flaska röd italiensk vermouth
1/2 flaska renat
ca 5 cl angostura - får dock tillsättas på känn
glöggkryddor som vanligt

 

Glögg enligt Sune Carlson

Uppsalaprofessorn Sune Carlson är upphovsmannen till denna osedvanligt fina glögg - mustig och inte så söt. Stark av vin, inte mycket sprit.

Glöggkryddor ...? Vad är det? undrar man då och då. Svar: Förutom russin och mandel är det kanelstång, kardemumma, nejlikor och pomeransskal. Hela kryddor, inte malda.

Tillredning

  1. Låt glöggkryddorna ligga och svälla och avge smak i en del av rödvinet en hel natt.
     
  2. Slå sedan ihop med resten av ingredienserna.
     
  3. Hetta upp och servera tillsammans med russin och skållade mandlar.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 2003-03-03