KnivGaffelSked Världens Käk! KnivGaffelSked

Ingredienser

2 mycket stora fullt utslagna fläderblomsklasar
1 citron
2 msk äppelcidervinäger
4 1/2 l vatten
8 dl strösocker

 

Fläderblomschampagne

Till denna ljuvliga lätt mousserande dryck behövs starka glasflaskor med skruvkorkar eller pet-flaskor. Det blir ca 5 liter av den här satsen.

Tillredning

  1. Pressa citronen, skär skalet i fyra bitar, lägg i en kruka.
     
  2. Sätt till alla övriga ingredienser, observera att blommorna inte skall sköljas. Rör om då och då och låt det hela stå med en handduk över i cirka ett dygn.
     
  3. Sila och häll upp på rena flaskor, fyll inte ända upp, trycket blir stort efter några dagar. Skruva åt korkarna ordentligt.
     
  4. Ställ på sval plats, gärna i en tät låda och med en handduk över om någon flaska skulle explodera. Låt stå i minst tre veckor. Servera champagnen väl kyld.
     
    TIPS: Vill man ha lite mer färg på champagnen går det bra att byta ut 1/2 dl av sockret mot brun farin.

 


[Hem] [Sallader & Grönt] [Soppor] [Såser] [Kött & Fågel] [Fisk, Skaldjur mm] [Pasta & Pizza] [Ris, Potatis & Bönor] [Ost- & Äggrätter] [Efterrätter] [Bröd & Mjölrätter] [Drycker] [Index A-Ö] [Nåt Nytt?] [Om Kokboken] [Länkar]
Sidan uppdaterad 1999-01-01