Ingredienser
2
mycket stora fullt utslagna fläderblomsklasar
1 citron
2 msk äppelcidervinäger
4 1/2 l vatten
8 dl strösocker
|
|
Fläderblomschampagne
Till denna ljuvliga
lätt mousserande dryck behövs starka glasflaskor med skruvkorkar eller
pet-flaskor. Det blir ca 5 liter av den här satsen.
Tillredning
- Pressa citronen,
skär skalet i fyra bitar, lägg i en kruka.
- Sätt till alla
övriga ingredienser, observera att blommorna inte skall sköljas. Rör
om då och då och låt det hela stå med en handduk över i cirka ett dygn.
- Sila och häll
upp på rena flaskor, fyll inte ända upp, trycket blir stort efter några
dagar. Skruva åt korkarna ordentligt.
- Ställ på sval
plats, gärna i en tät låda och med en handduk över om någon flaska skulle
explodera. Låt stå i minst tre veckor. Servera champagnen väl kyld.
TIPS: Vill man ha lite mer färg på champagnen går det
bra att byta ut 1/2 dl av sockret mot brun farin.
|